Johanna Karimäki

Asunnottomat tarvitsevat apuamme

Lapsuudessani laitapuolen kulkijat olivat tuttu näky Tapiolassa. Metsien miehet asustelivat Mankkaan kaatopaikan liepeillä silloin, kun kaatopaikka vielä oli käytössä. Sieltä he löysivät kaikenlaista tavaraa ja materiaalia, joista rakensivat pienet huterat asumuksensa kaatopaikan viereiseen metsikköön.

 Lukiolaisena uskaltauduin ystäväni kanssa tarkastelemaan näitä asumuksia lähemmin. Kyseessä oli kuvaamataidon valokuvaustyö. Otimme teemaksi äärimmäisen köyhyyden versus rikkauden ja menimme kameroinemme Mankkaan metsään kuvaamaan. Uskaltauduimme varovasti paikalle, kun varmistuimme, etteivät asukkaat olleet paikalla.

 Otokset olivat vaikuttavia. Pienistä surkeista hökkeleistä sihtautui auringonvalo, valot ja varjot leikittelivät metsän kätköissä olleissa surullisissa asumuksissa. Kurkistimme yhteen mökkiin. Muutaman neliömetrin kokoinen pimeä haiseva koppi sisälsi makuulaverin, piimätölkki ja tyhjä makkarapaketti kertoivat päivän ateriasta.

 Vielä nykyäänkin asunnottomuus ajaa ihmisiä metsiin ja rappukäytäviin, mutta on myös matalan kynnyksen turvapaikkoja kaikkein syrjäytyneimmille. Yöksi voi mennä Olarinluoman ensisuojaan. Olarinluoman vastaanottokotia on päätetty laajentaa, jotta kenenkään ei tarvitsisi olla taivasalla. Asunnottomat kaipaavat puhtautta ja ruokaa, aivan kuten me kaikki muutkin.

 Todella keskeistä asunnottomuuden torjunnassa on varmistaa edullisten vuokra-asuntojen saatavuus, mistä tulee huolehtia koko pääkaupunkiseudun asuntotuotannossa. Hallituksen tavoitteena on puolittaa pitkäaikaisasunnottomuus, ja tässä tavoitteessa on hyvin edistytty pääkaupunkiseudun aiesopimuksen turvin. Tänä yönä, asunnottomien yönä, muistetaan asunnottomia sytyttämällä tulet Tapiolassa ja Espoon keskuksessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Heikki Kosalainen

Te vihreät jaoitte asunnottomien asunnot RKP:n, Keskustan ja Kokoomuksen kanssa ulkomailta tulleille elintasopakolaisille ja rahan perässä muuttaneille "turvapaikanhakijoille".

Kahdeksanlapsinen somaliperhe vie vanhempineen kymmenen suomalaisen asunnottoman sänkypaikat.

Katso videon kohta 9:21

http://www.youtube.com/watch?v=-U4R36WjFCI&feature...

Se muistuttaa omaa taktiikkaasi huijata ääniä. Koitat vielä houkutella suomalaisia äänestämään sinua, vaikka ajat linjaa, jossa suomalaisten asunnottomien asunnot jaettiinkin ulkomailta väärillä passeilla tulleille elintasopakolaisille.

Ilkka Luoma

Kuvakooste asunnottomien mielenosoituksesta Hgin Hakaniemen torilta:

http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Ihminen+etsii/

Heikki Kosalainen

Kuten kuvista näkee, nyt suomalaisilla ei ole riittävästi asuntoja, koska Vihreät RKP:n, Keskustan ja Kokoomuksen kanssa jakoivat ne ulkomaalaisille elintasopakolaisille.

http://eduskuntavaalit.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48...

Jukka-Pekka Vasara

Tämän päivän kerjäläisille tehdään oikein superasuntoja kun suominormit eivät näille kokoomuksen ja virheiden hinkumille Kultamunille kelpaa. Se että niitä kämppiä ihan itse osteltaisiin työllä tienatuilla rahoilla ei pälkähdä markkinatalouspuolueita kuten kokoomuksen ja virheiden äänestelevien ilmeisen rajoittuneisiin mieliin.

apris28 (nimimerkki)

Vihreätkin näyttäisivät nyt vaalien lähestyessä ikään kuin kantamaan huolta oman maan kansalaisten asunnottomuudesta, mutta ovat teoillaan kuitenkin osoittaneet kiinnostuksensa ensisijaisesti muulle maailmalle. Näin kun on ensisijaisesti kannatettu humanitääristä maahan muuttoa ja näin vaikeutettu entisestään omia asunnottomia. Tämä on ollut ja ilmeisesti tuleekin olemaan Vihreiden tuleva politiikka "pelastaa muu maailma" meidän verorahoilla ja lisäämällä valtion velkaa. Puolueen toivoisi häviävän Suomesta koko puolue kartalta, niin "härskiä" on ollut poliittinen peli mm. omien asunnottomien kustannuksella ja kaiken maailman hyysäyspolitiikalla.

Toimituksen poiminnat